top of page
  • Foto van schrijverMègalie

1. Mijn Verhaal

Bijgewerkt op: 8 aug. 2023

Welkom!


The Organized kitchen, gegroeid uit eigen zoektocht en ervaringen.

Bedoeld om te delen en inspireren.



Welkom op mijn blog, welkom bij mijn allereerste! blogpost.

En direct eentje waar ik begin met mijn eigen verhaal te vertellen, want The Organized Kitchen kwam niet zomaar plots tot leven....


Ik nodig je uit om mijn verhaal te lezen, als je daar zin in hebt. Het enige wat ik hiermee wil vertellen, is dat ik uit een eigen zoektocht gestart ben en dus graag mijn eigen ervaringen wil delen met jullie. Haal er vooral uit wat JIJ belangrijk vindt, want iedereen is anders.


Van nature ben ik eerder een 'babbelaar' in plaats van een schrijver... Een blog is dus niet vanzelfsprekend, want jah... dat is nog steeds iets om te lezen en niet om te luisteren.

En bij gebrek aan kennis om video's te maken en te editen, ga ik (voorlopig althans) starten met alles uit te schrijven, gezien de drang om te delen zo groot is.


 

Ooit was ik een jonge dame die dagelijks belegde broodjes at en iedere dag naar de winkel holde op zoek naar het avondmaal... Tot...

Ik in slaap viel op de E40, ter hoogte van drongen, en ik noodgedwongen moest stoppen aan het tankstation om een half uurtje te slapen...


 

Zo begint letterlijk mijn verhaal...

Gelukkig gebeurde er niets ernstig, en bleek ik toch kerngezond te zijn.

Wel was ik wakkergeschud om iets aan te passen.


Als rasechte optimalist ga je dan zelf op zoek naar oplossingen... van alles is de revue gepasseerd, glutenvrij, lactosevrij, suiker bannen, vegan, keto... you name it, I tried it...

Alleen, niets hield stand. Iets met 'te drastisch, niet leefbaar en te weinig resultaat'

Wel, leerde ik mijn eigen lichaam beter kennen EN leerde ik hoe ik mijn gewoontes kon aanpassen. En daar start mijn ervaring en kennis, zuiver uit een eigen zoektocht. Eentje naar een gebalanceerd voedingspatroon die me van al mijn kwaaltjes zou verlossen.

(vermoeidheid, opgeblazen gevoel, futloos, acné...)


Eens onze zoon geboren werd, en Mathieu zotte uren klopte als zelfstandige, kwam ik voor een grote uitdaging te staan... Hoe combineer je die pampers met gezond en gebalanceerd eten, een huishouden, met vrouw zijn, met partner zijn, met tijd voor jezelf en met je vriendinnen.... (heel belangrijk die vriendinnen!) Vermoedelijk ben ik hier niet de enige die met die struggle zit/gezeten heeft..


Ik ging actief op zoek naar een manier om de combinatie te kunnen volhouden. Er kwam een structuur tot stand, waar ik de dag van vandaag nog steeds iedere dag op steun.


Die gecreëerde structuur gaf me zoveel rust dat ik me er extra in ging verdiepen met een opleiding 'professional organizer' met als ultieme doel alles in en rond de keuken te 'ontsleuren'. En daar ontstond eigenlijk al een beetje 'The Organized Kitchen' zonder dat ik het zelf doorhad.


Uiteindelijk besefte ik hoe de Thermomix mij meer tijd gaf en ging ik ook mensen inspireren om dit toestel voor hen te laten werken en zo tijd en rust te winnen.


En zo is The Organized Kitchen ontstaan!

Met Meal Prepping, Organisatie en Thermomix centraal.



Welkom! En hopelijk kan je hier en daar een tip meepikken!





1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page